Allt jag vill är att resa till Maldiverna!

Kära Ving och alla era framstående konkurrenter.

Det är en prestation att vara enerverande, så ni ska ha en eloge för att ni lyckas med detta under så många år, till synes utan ansträngning. Men mitt tålamod börjar nu nå vägs ände (om ni tillåter en resemetafor). Varje gång jag använder mig av era påkostade och estetiskt tilltalade resesajter så skapar detta en enorm frustration som ofelbart leder till att jag svär mer än vad som antagligen är nyttigt för mig. Vi kan inte ha det så längre. Ni vill inte ha mitt blodtryck på era samveten.

I stora drag är det följande typ av mening som orsakar ilskan: ”Inga lediga resor/rum på valt datum, välj nytt datum.” Min respons till detta, efter att ha tillbringat upp emot en halvtimma med att testa nya datum som ger samma svar, tenderar att vara: ”MEN VISA DÅ VILKA JÄVLA DATUM DET FINNS LEDIGA RESOR/RUM PÅ!!!” Ungefär. Jag alternerar ofta invektiven, för att lätta upp stämningen och få lite variation i min vardag etc … jag tror ni förstår vad jag menar.

För saken är ju den att om jag vill till Västindien i november så vill jag till … typ Västindien, sisådär runt … november. Ni kan tycka att det är märkligt att jag är så oprecis, men faktum kvarstår: Jag är flexibel. En del gånger vill jag inte ens, hör och häpna, till ett specifik område. Mitt önskemål kan vara: Jag vill till sol i januari, oavsett om denna sol finns i Thailand eller i Västindien.

Ser ni skillnaden mellan mina önskemål och de sökmöjligheter ni ger mig? Ni tvingar mig att söka på ett specifikt datum och en specifik resa. Ni är riktigt roliga när ni kör kombinationen: ”Inga resor på valt datum ELLER inga resor från vald avreseort.” Herre gud, vet ni inte ens det själva? Det är som att ni säger: ”Jag tänker på en siffra mellan 1 och 1000, gissa vilken.” Och när jag gissar på 367, så svarar ni muntert: ”Fel. Du får gissa igen.” Och när jag gissat på 1000 nummer, så skrattar ni skadeglatt och säger: ”Haha, jag tänker egentligen på en bokstav, gissa vilken!”

Allt detta är smått … irriterande. För vet ni vad, (nej, uppenbarligen inte, för då hade vi inte haft den här kommunikationen) – jag är flexibel även när det gäller avreseort.

Så, det var raljerandet. Nu undrar ni säkert vad ni kan göra för att tillmötesgå mina astronomiska krav.

Följande: Tagga resorna.

Det ni gör är att: Till alla resor som går till sol sätter ni taggen ”Sol”. Till alla resor som går till en stad sätter ni taggen ”Stad”. Till alla resor som går i juni sätter ni taggen ”Juni”. Resor 2014, taggas ”2014”. Resor till Västindien, Berlin och Hotel Tropicana taggas ”Västindien”, ”Berlin” och ”Hotel Tropicana.” Och så vidare.

Detta gör att om jag vill till Maldiverna i februari från antingen Göteborg eller Köpenhamn, så kan jag söka på dessa taggar och få upp alla resor som går till Maldiverna. I februari. Från Göteborg eller Köpenhamn. Inte så svårt trots allt, eller hur? Och om jag, gubevars, vill till just Hotel Tropicana på Cypern 1-14 juni, så ska man naturligtvis även kunna söka på det – jag vill ju inte beröva någon möjligheten att söka på era omhuldade specifika datum och specifika hotell.

Enkelt.

Användarvänligt.

Blodtryckssänkande.

Så snälla ni. Ni får denna idé av mig. Gratis. Därför: Ordna detta snarast. Jag vågar lova att den som först skapar ett sådant söksystem kommer att ta marknadsandelar. Så även om ni inte bryr er om mitt välbefinnande, så bryr ni väl er säkert om er ekonomi.

Bon voyage

 

—————————–

 

AB

6 reaktioner på ”Allt jag vill är att resa till Maldiverna!”

 1. Hej Stefan!

  Trots att du tar upp något som vi i resebranschen kanske inte alltid gör så himla bra var det mycket underhållande att läsa ditt blogginlägg, tack för trevlig läsning!

  När det gäller våra charterresor har vi idag goda möjligheter att hänvisa våra kunder till andra datum och andra resor när man inte får träff, men när det kommer till den typen av resor du är ute efter i det här specifika fallet – reguljära resor – blir det genast lite knepigare. Dessa resor ligger inte i våra egna system utan vi hämtar information från flera externa samarbetspartners. Det försvårar en aning som sagt, men vi är på gång med förbättringar även när det gäller våra reguljära resor. Förbättringar som kommer att göra det lättare för dig och alla andra kunder som letar den typen av resor.

  En sådan förbättring som nyss kommit ut på http://www.ving.se är en funktion som ger dig förslag på andra hotell när du inte får träff på just det hotellet du söker på. Testa t ex Komandoo Island Resort, 2 vuxna den 6-11 mars: http://www.ving.se/maldiverna/maldiverna/komandoo-maldive-island-resort

  När det gäller just den här specifika resan har jag bett en av våra reserådgivare att kontakta dig via mail, så att du – om du vill – kan få hjälp den vägen.

  Lycka till i framtiden med ditt resesökande och ditt resande, med förhoppning att det (trots allt) blir med Ving nästa gång 🙂

  Mvh Åsa Broberg
  Ecommerce Manager, Thomas Cook/Ving

  1. Hej Åsa


   Och tack för att du tagit dig tid att svara. Guldstjärna till Ving.

   Eftersom jag själv är i informationsbranschen så vet jag att information en del gånger kan leva ett eget svårmodigt liv och ha samarbetssvårigheter med den som försöker tygla den. Men andra gånger inte. Utan att gå in på detaljer så kan man väl säga att jag skulle vilja att sökfunktionen för resor fungerade lite mer som sökfunktionen för hotell (som på exempelvis hotels.com, agoda.com, booking.com, etc etc.com). Med tilläggen att det här med specifika datum och specifika områden är lite mer laid back. Det var ju detta med flexibilitet.

   Dvs. Sök lite Medelhav. Klick.
   Begränsa till juni. Klick.
   Begränsa till 4- och 5-stjärnigt boende. Klick klick.
   Begränsa till maxpris, spa och all inclusive. Klick klick klick.
   Och voila: 2 veckor på Hotel Tropicana på Cypern. (I slutänden hamnar man alltid på Tropicana)

   Men det låter ju förträffligt att det är förbättringar på gång, alla de som jag föreslagit förutsätter jag. 😉

   Visst får ni gärna kontakta mig och komma med ett erbjudande jag inte kan motstå, men hellre då Kuredu än Komandoo, för jag har Vingat ditt förr och vill gärna simma med havssköldpaddorna igen.

   Vänligen

   Stefan

 2. Hej Stefan,

  Jag kan förstå din frustration. Ibland vet man verkligen inte hur man ska söka för att hitta den resa man vill hitta. Först måste jag fråga dig, har du en iPad?

  Vi på Reseguiden har tagit fram en charterapp till just iPad där det är enkelt att få fram just den resan du söker. Centralt i appen är kartan där du sedan väljer dina filter så som resmål, period, avstånd till strand, lufttemp osv. Dina sökresultat blir mer och mer specifika ju mer du filtrerar helt enkelt.

  Du kan hela tiden ändra dina filter och se resmålen ändras. Ta fram och spara dina favoriter och med några enkla klick kommer du sedan vidare till bokning.

  https://itunes.apple.com/se/app/charter/id559759626?mt=8

  Testa den gärna och du är välkommen att återkomma med dina åsikter! 🙂

  Ha en fortsatt fin dag och lycka till med resesökandet!
  /Paulina, Social Media Manager på Reseguiden.se

  1. Hej Paulina

   Och tack för kommentaren. Det låter verkligen som en intressant app, som jag gärna testar … fast det är klart … jag behöver bli behjälpt till en iPad först. 😉

  1. Ack, ja, skaffa en, det är ju en lösning. Men samtidigt så blir det en avvägning: Ny resa eller iPad.

   Faktiskt en ganska lätt val. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.